Mogelijkheden en voordelen lamellen terrasoverkapping

Mogelijkheden en voordelen lamellen terrasoverkapping

Wilt u af en toe, in eender welk seizoen, zorgeloos genieten van het heerlijke buitenleven? Dat kan met een lamellendak! U kunt uw lamellen terrasoverkapping helemaal naar eigen wens inrichten. Voeg bijvoorbeeld glazen (schuif)wanden, zip screens of andere decoratieve elementen toe.

Dit alles zorgt ervoor dat u zowel in hartje zomer als in putje winter optimaal buiten kunt vertoeven. Geweldig toch? Over de verschillende functionaliteiten en voordelen van een lamellen terrasoverkapping vertellen we u hieronder graag wat meer!

Een veilige buitenplek

Het dak van een lamellen terrasoverkapping bestaat uit draaibare ‘latjes’ die tot wel 160 graden om hun eigen as kunnen draaien. Deze lamellen bestaan doorgaans uit aluminium. Andere materialen zoals hout behoren ook tot de mogelijkheden. U kan er hoe dan ook op rekenen dat uw lamellendak sterk en stevig is. Bij een hevige windvlaag of regenbui hoeft u zich dus geen zorgen te maken voor beschadiging of waterdoorsijpeling.

Terrasoverkapping appartement

De voordelen van een lamellen terrasoverkapping op een rijtje

Dankzij de draaibare lamellen kan u perfect de licht- en windinval regelen. U kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de overkapping volledig dicht te draaien. Zo hebt u een volwaardig dak dat felle zon en hevige regen ‘buiten houdt’. Of u kiest ervoor om de lamellen gedeeltelijk te openen. Ideaal om op een frisse zondag toch nog te genieten van de zalige herfst- of winterzon.

Het oog wil ook wel wat… Met een lamellen terrasoverkapping maakt u een stijlvolle keuze voor het inrichten van uw buitenruimte. De strakke, rechte lijnen geven uw huis een moderne en eigentijdse uitstraling. Een lamellendak is trouwens in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar. De keuze is helemaal aan u!

Meer dan enkel een overkapping…

De dagen worden steeds korter. U blijft toch graag zo lang mogelijk gezellig buiten zitten. U kan ervoor kiezen om uw terrasoverkaping met lamellendak aan te kleden met sfeervolle verlichting, verwarming en diverse andere accessoires. Gezelligheid troef!

Meer informatie en inspiratie

Bent u benieuwd naar de prijs van een Umbris of Harol lamellendak? Wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven u uitgebreid uitleg over de verschillende mogelijkheden en voordelen van een lamellen terrasoverkapping voor uw buitenomgeving.