Laat je inspireren door onze kleine tuin ideeën

Sinds de coronacrisis spenderen we met z’n allen veel meer tijd in onze tuin. Veel mensen willen dan ook absoluut een grote tuin, omdat dat een gevoel van vrijheid geeft. Maar een kleine tuin kan ook superfijn zijn! Met een praktische indeling en de juiste tips maak je van jouw kleine tuin een aangenaam toevluchtsoord. Laat je inspireren door onze kleine tuin ideeën!

Waar moet je op letten in een kleine tuin?

  1. Denk groot

Je tuin mag dan wel klein zijn in oppervlakte, dat betekent niet dat je klein moet denken. Richt je je tuin in met enkele grote tuinmeubels, dan zal je tuin veel meer rust uitstralen. Een terrasoverkapping is daarbij een goede optie. Het geeft je de mogelijkheid om je buitenleven te verlengen, en optimaal van jouw (kleine) tuin te genieten!

  1. Denk goed na over het ontwerp

Een kleine tuin is geen probleem, maar wel een kans om je creativiteit de vrije loop te laten. Heb je minder ruimte ter beschikking, dan zal je goed moeten nadenken over de ruimtewerking en de indeling. Hét moment om eens out of the box te denken. Het is misschien een uitdaging, maar je komt er wel uit met slimme, praktische oplossingen.

  1. Hou het simpel

Als je met verschillende stijlen begint te werken, lijkt je kleine tuin al snel rommelig. Kies dus voor één stijl, en hou het simpel. Ga voor één of maximum twee verschillende materialen voor het terras of het pad, en laat diezelfde materialen hier en daar terugkomen. Dat zorgt voor rust in je tuin.

Kleine tuin ideeën

  1. Werk in de hoogte

In een kleine tuin is het een goed idee om in de hoogte werken. Door te spelen met de ruimte, laat je het geheel groter lijken. Kies bijvoorbeeld voor een terrasoverkapping, een element waarmee je inspeelt op diepte en hoogte. Je kan een overkapping bovendien combineren met verticaal tuinieren. De beplanting groeit in dat geval verticaal, en neemt weinig ruimte in. Ideaal dus voor een kleinere tuin.

  1. Speel met verlichting

Verlichting is een van de bepalende factoren voor de sfeer van jouw tuin. In een kleine tuin zijn wandlampen populair, maar ook leds of lichtsnoeren kunnen heel gezellig zijn.

Meer kleine tuin ideeën?

Ook in een kleine tuin kan je het dus heel gezellig maken, en je hebt bovendien een pak minder onderhoud. Ben je op zoek naar meer kleine tuin ideeën? Of wil je eens samen met onze vakmannen bekijken wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op!

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven