Zo maken wij jouw terrasoverkapping op maat

Laatst bijgewerkt op 10 augustus 2021

Terrasoverkappingen zijn “in” tegenwoordig. Dat valt niet te ontkennen, zeker nu de hete zomer eraan komt. Je kan bij ons terecht voor terrasoverkappingen met een lamellendak, met een vast dak, met een doek of screen of een combinatie van lamellen en vast dak. Buitenleven Gudi maakt jouw Renson terrasoverkapping op maat. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? We leggen het uit in een handig stappenplan.  

STAP 1: HET ONTWERP

Het proces naar jouw terrasoverkapping op maat begint met een verkennend gesprek. Kom je langs in onze toonzaal? Breng dan zeker een aantal foto’s en de afmetingen van jouw woning mee. We bekijken samen je woning en bespreken de mogelijkheden voor jouw situatie. Dankzij het uitgebreide aanbod van Renson kies je uit tal van afmetingen, uitvoeringen en opties.

Nadat wij langskomen voor een gedetailleerde opmeting ter plaatse, werken we een op maat gemaakt 3D-ontwerp uit. Al onze modellen hebben een aluminium frame als basis en zijn tot op de millimeter perfect afgewerkt. Daarna nodigen we jou uit om samen het ontwerp en de offerte tot in de puntjes te bespreken. Na akkoord, ontvang je een voorschotfactuur. Vanaf dat moment gaat jouw ontwerp in productie.

Verder kan je voor je moderne tuinkamer kiezen voor een open of gesloten constructie. Een open tuinkamer geeft een prachtig uitzicht op je tuin. Een gesloten constructie daarentegen, biedt optimale bescherming tegen alle weerperikelen. Wat je ook kiest, er zijn tal van opties om je terrasoverkapping eigen te maken. Terrasoverkappingen bestaan met een lamellendak, met een vast dak, met een doek of screen of de combinatie van lamellen en vast dak.

Onze aluminium constructies bieden een extra moderne touch. Voor de afwerking kies je zelf het materiaal dat bij jouw stijl past. Houten accessoires (vb. houten lamellen aan de zijkant) geven een meer natuurlijk gevoel. Er zijn bovendien ook tal van andere accessoires voor jouw terrasoverkapping die het buitenleven nog aangenamer maken: zijschermen, glazen wanden, verlichting, terrasverwarmers, etc.

STAP 2: DE VOORBEREIDINGEN

In de tweede stap beginnen we aan de voorbereidingen voor jouw terrasoverkapping op maat. Wordt je overkapping aangebouwd aan een bestaande woning? Dan is er geen fundering nodig. Een vrijstaande constructie daarentegen vraagt wel om een fundering. De funderingswerken kan je zelf uitvoeren, maar nemen wij met plezier ook uit jouw handen.

Let op! Of je al dan niet een bouwaanvraag nodig hebt om een terrasoverkapping te plaatsen, verschilt van gemeente tot gemeente. Lees hier of je een vergunning nodig hebt voor jouw project.

STAP 3: DE PLAATSING

Van zodra de eventuele funderingswerken afgerond zijn, komen onze vakmannen je terrasoverkapping plaatsen. Wij hebben jaren ervaring op het vlak van aluminiumconstructies, en maken van jouw terrasoverkapping op maat een ideaal plekje om te vertoeven.

STAP 4: DE AFWERKING

We werken jouw uniek project met de grootste zorg af. Ook de gekozen accessoires voor jouw terrasoverkapping op maat worden geïntegreerd. Het volledige productieproces, van offerte tot afwerking, duurt ongeveer drie maanden. Zowel esthetisch als praktisch zorgen we dat alles tot in de puntjes afgewerkt is.

STAP 5: SERVICE NA PLAATSING

Ook na de plaatsing blijven wij steeds bereikbaar. Zo kan je altijd terecht bij onze dienst na verkoop voor al jouw vragen.

Meer informatie over een terrasoverkapping op maat?

Wil je graag een terrasoverkapping plaatsen, maar heb je liever nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. We begeleiden je graag in de keuze van de perfecte terrasoverkapping op maat zodat je in alle comfort kunt genieten van het heerlijke buitenleven.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven