Jouw terrasoverkapping schoonmaken doe je zo

Laatst bijgewerkt op 5 januari 2021

Jouw terrasoverkapping krijgt het soms zwaar te verduren. Regen, wind en zon kunnen ervoor zorgen dat er aanslag of ander vuil achterblijft. Om deze er weer als nieuw uit te laten zien kan je de terrasoverkapping schoonmaken. Wij geven je hieronder enkele tips hoe je dit het best aanpakt.

Hoe ga je te werk?

Een terrasoverkapping vergt over het algemeen niet veel onderhoud, maar toch is het aan te raden om deze zeker twee keer per jaar schoon te maken. Dit zorgt namelijk voor een langere levensduur. Bovendien geniet je extra van jouw tuin of terras als de terrasoverkapping mooi staat te blinken.

Je kan verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken om de overkapping en screendoeken te reinigen, maar met water en zeep ben je al op de goede weg. Zorg er wel voor dat je altijd een milde zeep gebruikt. Heb je last van groene aanslag op de lamellen of overkapping? Vet deze dan eerst in met wat groene zeep en laat het even inweken. Verwijder vervolgens het vuil met een vod en spoel tenslotte na met een tuinslang. 

Wat je zeker niet mag doen

Het is van belang dat je een terrasoverkapping op de juiste manier reinigt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je jouw overkapping onherstelbaar beschadigt. Dat wil je uiteraard liever voorkomen. Zorg er daarom voor dat je de volgende schoonmaakmiddelen zeker vermijdt:

  • Schuursponsjes: deze kunnen een klein laagje van de lak afschuren en daarmee de overkapping aantasten;
  • Schurende, bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen: ook deze kunnen de lak aantasten;
  • Hogedrukreiniger: een hogedrukspuit spuit het water met een (te) hoge kracht, waardoor je de overkapping ook kan beschadigen. 

Meer informatie over jouw terrasoverkapping schoonmaken

Wil je meer informatie over een terrasoverkapping schoonmaken? Of heb je nog geen overkapping maar ben je van plan om deze aan te schaffen? Neem dan contact met ons op of spring binnen in onze toonzaal. Onze specialisten helpen je graag verder met persoonlijk advies op maat.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven