Uw terrasoverkapping schoonmaken doet u zo

Uw terrasoverkapping schoonmaken doet u zo

Uw terrasoverkapping krijgt het soms zwaar te verduren. Regen, wind en zon kunnen ervoor zorgen dat er aanslag of ander vuil achterblijft. Om deze er weer als nieuw uit te laten zien kan u de terrasoverkapping schoonmaken. Wij geven u hieronder enkele tips hoe u dit het best aanpakt.

Hoe gaat u te werk?

Een terrasoverkapping vergt over het algemeen niet veel onderhoud, maar toch is het aan te raden om deze zeker twee keer per jaar schoon te maken. Dit zorgt namelijk voor een langere levensduur. Bovendien geniet u extra van uw tuin of terras als de terrasoverkapping mooi staat te blinken.

Terrasoverkapping schoonmaken

U kan verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken om de overkapping en screendoeken te reinigen, maar met water en zeep bent u al op de goede weg. Zorg er wel voor dat u altijd een milde zeep gebruikt. Heeft u last van groene aanslag op de lamellen of overkapping? Vet deze dan eerst in met wat groene zeep en laat het even inweken. Verwijder vervolgens het vuil met een vod en spoel tenslotte na met een tuinslang. 

Wat u zeker niet mag doen

Het is van belang dat u een terrasoverkapping op de juiste manier reinigt. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat u uw overkapping onherstelbaar beschadigt Dat wil u uiteraard liever voorkomen. Zorg er daarom voor dat u de volgende schoonmaakmiddelen zeker vermijdt:

  • Schuursponsjes: deze kunnen een klein laagje van de lak afschuren en daarmee de overkapping aantasten;
  • Schurende, bijtende of agressieve schoonmaakmiddelen: ook deze kunnen de lak aantasten;
  • Hogedrukreiniger: een hogedrukspuit spuit het water met een (te) hoge kracht, waardoor u de overkapping ook kan beschadigen. 

 

Meer informatie over uw terrasoverkapping schoonmaken

Wilt u meer informatie over een terrasoverkapping schoonmaken? Of heeft u nog geen overkapping maar bent u van plan om deze aan te schaffen? Neem dan contact met ons op of spring binnen in onze toonzaal. Onze specialisten helpen u graag verder met persoonlijk advies op maat.