Uw tuin ontwerpen: zo gaat u te werk

Uw tuin ontwerpen: zo gaat u te werk

Aan welke eisen een tuin moet voldoen, is voor iedereen verschillend. Ook tuinbeleving is voor elke persoon anders. Bij een ideale tuin draait het helemaal om u. U moet er immers elke dag maximaal van kunnen genieten. De eerste stap op weg naar een plek waar u volledig tot rust kan komen is een tuin ontwerpen. Maar hoe begint u hieraan? Wij geven u graag een aantal tips.

Een tuin ontwerpen? Doe eerst inspiratie op

Er zijn allerlei manieren om inspiratie op te doen. Online, in magazines, tijdens een wandeling in het park of bij een bezoek aan uw vrienden of familie. Zo krijgt u een goed beeld van welke soorten planten en indeling van tuin u mooi vindt. Probeer daarbij ook de namen van de planten te onthouden of schrijf deze op zodat u dit kan meenemen bij het ontwerpen van uw tuin.

Tuin ontwerpen

Tref een aantal voorbereidingen

Meteen planten en andere spullen gaan kopen is geen goed idee. Maak eerst een plattegrond van uw tuin en creëer vervolgens een plan. Neem uw budget en prioriteiten hier in mee en maak alvast een lijstje van zaken die u zeker nodig heeft. Zo houdt u een goed overzicht over de kosten én uw ideeën. Wilt u tevens een terras aanleggen, schrijf dan ook alvast de grootte op en welke materialen u hiervoor wil gebruiken.

Hou rekening met elk seizoen

Het hele jaar door genieten van uw terras of tuin? Hou dan rekening met de bloeiperiodes van de planten die u kiest. Zorg bijvoorbeeld ook voor een aantal winterharde planten. Laat u ten slotte ook informeren over een terrasoverkapping met zijwanden, zodat u ook in de winter buiten kan genieten tot in de late uurtjes. Voeg daar nog geïntegreerde ledverlichting en verwarming aan toe en u kan genieten van een plek in uw tuin waar u volledig tot rust kan komen.

Meer informatie over terrasoverkappingen 

Gaat u een tuin ontwerpen en wilt u meer weten over de mogelijkheden van een terrasoverkapping? Neem dan contact met ons op of kom naar onze toonzaal. Op 200 m2 kan u inspiratie en ideeën opdoen dankzij 5 stijlvolle ontwerpen die volledig voor u zijn uitgewerkt.