Jouw tuin ontwerpen: zo ga je te werk

Laatst bijgewerkt op 7 januari 2021

Aan welke eisen een tuin moet voldoen, is voor iedereen verschillend. Ook tuinbeleving is voor elke persoon anders. Bij een ideale tuin draait het helemaal om jou. Je moet er immers elke dag maximaal van kunnen genieten. De eerste stap op weg naar een plek waar je volledig tot rust kan komen is een tuin ontwerpen. Maar hoe begin je hieraan? Wij geven je graag een aantal tips.

Een tuin ontwerpen? Doe eerst inspiratie op

Er zijn allerlei manieren om inspiratie op te doen. Online, in magazines, tijdens een wandeling in het park of bij een bezoek aan je vrienden of familie. Zo krijg je een goed beeld van welke soorten planten en indeling van tuin je mooi vindt. Probeer daarbij ook de namen van de planten te onthouden of schrijf deze op zodat je dit kan meenemen bij het ontwerpen van jouw tuin.

Tref een aantal voorbereidingen

Meteen planten en andere spullen gaan kopen is geen goed idee. Maak eerst een plattegrond van jouw tuin en creëer vervolgens een plan. Neem je budget en prioriteiten hier in mee en maak alvast een lijstje van zaken die je zeker nodig hebt. Zo hou je een goed overzicht over de kosten én jouw ideeën. Wil je tevens een terras aanleggen, schrijf dan ook alvast de grootte op en welke materialen je hiervoor wil gebruiken.

Hou rekening met elk seizoen

Het hele jaar door genieten van jouw terras of tuin? Hou dan rekening met de bloeiperiodes van de planten die je kiest. Zorg bijvoorbeeld ook voor een aantal winterharde planten. Laat je ten slotte ook informeren over een terrasoverkapping met zijwanden, zodat je ook in de winter buiten kan genieten tot in de late uurtjes. Voeg daar nog geïntegreerde ledverlichting en verwarming aan toe en je kan genieten van een plek in jouw tuin waar je volledig tot rust kan komen.

Meer informatie over terrasoverkappingen 

Ga je een tuin ontwerpen en wil je meer weten over de mogelijkheden van een terrasoverkapping? Neem dan contact met ons op of kom naar onze toonzaal. Op 200 m2 kan je inspiratie en ideeën opdoen dankzij 5 stijlvolle ontwerpen die volledig voor jou zijn uitgewerkt. 

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven