Waarom een aluminium carport laten plaatsen?

Laatst bijgewerkt op 25 januari 2021

Een carport heeft veel voordelen: je auto blijft droog en wordt minder snel vuil. Je hoeft niet meer te krabben, behalve in hele strenge winters. En hoe hard het ook regent, je loopt altijd droog je huis binnen. Je kan de carport ook gebruiken om fietsen of brommers onder te stallen, je was te laten drogen of buiten te zitten op een regenachtige dag. Maar wat zijn nu de voordelen van een aluminium carport?

Een aluminium carport is licht én stevig

Aluminium is tegelijk een heel licht en stevig materiaal. Aluminium carports zijn daarom goed bestand tegen zware stormen met vallende takken bijvoorbeeld. Omdat aluminium ook erg licht is, heeft zelfs een dubbele carport met een grote overspanning nog een elegante uitstraling.

Een duurzame keuze

Carports uit aluminium hebben een lange levensduur. Omdat aluminium niet roest, gaan ze net als aluminium ramen en deuren erg lang mee. Terwijl een houten carport in de loop van de jaren toch lijdt onder invloed van regen, wind of houtrot. Aluminium is bovendien uitstekend recyclebaar. Een carport uit aluminium is dus geen extra belasting voor het milieu.

Eenvoudig in onderhoud

Aluminium is een bijzonder onderhoudsvriendelijk materiaal. Vernissen, verven of ontmossen is allemaal niet nodig. Het volstaat om de aluminium profielen af en toe schoon te maken met een hogedrukreiniger of met een sopje van water en autoshampoo.

Een aanwinst voor je woning

Een aluminium carport heeft een strakke en moderne uitstraling en is daarom een mooie aanvulling voor je woning. Vooral bij moderne huizen komt een aluminium carport goed tot zijn recht. Met het strakke design van onze carports, parkeer je jouw wagen altijd in stijl. Als je de carport aan de gevel van je woning bouwt, zorgt ze bovendien voor extra isolatie. De deuren van je woning die onder de carport zitten, zijn beter beschermd tegen weer en wind. En dat scheelt dan weer in onderhoud. Wil je jouw woning verkopen, dan is een degelijke en duurzame aluminium carport een absolute meerwaarde.

Meer info over een aluminium carport?

Zoek je een veilige en stijlvolle carport? Neem dan contact op met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag verder.


Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven