Terrasoverkapping winter: waar moet je rekening mee houden?

Laatst bijgewerkt op 30 januari 2021

Een terrasoverkapping is zalig in de zomer en zorgt ervoor dat je langer van je tuin kan genieten, maar misschien maak je je kopzorgen over de winter. Wat als het stormt? Of vriest? En hoeveel sneeuw kan het dak eigenlijk dragen? Wij verzamelden alles wat je moet weten over de combinatie terrasoverkapping en winter.

Terrasoverkapping winter: denk ijs, sneeuw, wind, …

Jouw terrasoverkapping kan de winter goed doorstaan. Je moet alleen opletten wanneer je de lamellen wil bedienen bij vorst. Zijn de lamellen niet volledig gesloten, dan is er geen probleem. Zijn ze wel gesloten? Dan kan condens tussen de lamellen ervoor zorgen dat ze aan elkaar vriezen. Daarom zijn onze lamellendaken voorzien van een vriesstand zodat ze automatisch open zullen gaan wanneer het vriest.

Bij verse sneeuw hoef je je weinig zorgen te maken over de draagkracht van de terrasoverkapping.  Een terrasoverkapping kan een laag sneeuw goed dragen. Natte sneeuw of sneeuw die er al even ligt en daardoor samengedrukt wordt, weegt meer. Het dak wordt dan meer belast. In dat geval kan je overwegen om het dak wel sneeuwvrij te maken.

Wanneer de wind door het land raast, krijgt alles wat los en vast zit het zwaar te verduren. Gelukkig kunnen onze terrasoverkappingen elke storm doorstaan. Ze kunnen windstoten van 120 tot 160 km/uur aan afhankelijk van de overkapping die je kiest.

Winter betekent ook: veel regen

Belgische winters zijn natuurlijk vooral nat. Terrasoverkappingen leiden regenwater af via de kolommen. Ofwel via een afvoerbuis in de kolommen ofwel rechtstreeks via de kolommen. Kies je voor een model met afvoerbuizen, dan kan je die aansluiten op de riolering.

Ook alle wanden zijn regenbestendig. Zelfs een fixscreendoek. Het doek mag gerust uitgerold blijven bij regen. We raden aan het doek niet nat op te rollen. Het kan dan niet ventileren en dat kan vlekken veroorzaken. Het doek zal niet rotten of schimmelen, maar alles wat op het doek valt en blijft liggen, kan dat wel (stuifmeel, vogelpoep, bladeren, …) Daarom raden we je aan om het nat doek zo snel mogelijk uit te rollen om het te laten drogen.

Kan een winterbarbecue onder de overkapping?

De populariteit van winterbarbecues stijgt. En met een overdekt terras hoef je niet bang te zijn voor regen. Wil je barbecueën onder jouw terrasoverkapping, hou er dan rekening mee dat jouw barbecue roet en vuil afgeeft. Regent het niet, zorg dan dat de kantelbare lamellen of het screendak open zijn. Zo kan de ruimte beter ventileren. Door de rook worden de lamellen sneller vuil. Je zal ze dus ook sneller moeten reinigen. Denk er ook aan om minstens één meter afstand te houden tussen de barbecue en de wanden. Zo vermijd je permanente schade.

Terrasoverkapping winter: meer info?

Houden regen, wind en sneeuw je niet tegen? Neem dan contact op met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag verder.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven