Een houten of aluminium lamellendak: wat zijn de verschillen?

Laatst bijgewerkt op 28 april 2022

Droom je van een comfortabele persoonlijke buitenruimte om van het zalige buitenleven te genieten? Met een terrasoverkapping hoeft dat niet bij dromen te blijven! Er zijn heel wat mogelijkheden en materialen waaruit je kan kiezen. In deze blog lichten we voor jou de voor- en nadelen van enerzijds een houten en anderzijds een aluminium lamellendak uit.

De investering waard?

Een terrasoverkapping met lamellendak is uiteraard een flinke investering. Maar wel eentje die het helemaal waard is. Vooral als je een echte buitenmens bent. Naast de zonwerende functie creëert een overkapping een oase van rust, én extra opbergruimte. Een absolute meerwaarde voor elke woning dus!

De natuurlijke charme van hout

Kies je voor een terrasoverkapping van hout, dan kies je voor een warme, natuurlijke uitstraling. Deze materiaalsoort kan makkelijk bewerkt worden en is in vele soorten, kleuren en texturen te verkrijgen. De keerzijde is wel dat hout een intensief onderhoud vraagt. Als je het hout niet regelmatig vernist of behandeld met olie, kan het al snel beginnen rotten.

Een aluminium lamellendak, een onderhoudsvriendelijke keuze

Zowel hout als aluminium zijn milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord. Want ook aluminium is 100% recycleerbaar. Het grote verschil zit hem in het onderhoud. Met een aluminium terrasoverkapping maak je dan weer een heel onderhoudsvriendelijke keuze. Het materiaal is licht, sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Aluminium is beschikbaar in elke RAL-kleur en dus uitermate geschikt om af te stemmen op de stijl van jouw woning: van klassiek tot superstrak, retro getint of met de look van staal.

Het grote pluspunt is dat aluminium niet roest en daarom een duurzame keuze is. Een aluminium terrasoverkapping heeft dan ook een langere levensduur vergeleken met hout. De investering die je maakt verdien je op termijn helemaal terug. Je kan namelijk extra lang genieten van jouw aluminium overkapping met een minimum aan onderhoudskosten.

Buitenleven by Gudi, jouw specialist in maatwerk

Buitenleven by Gudi staat voor kwalitatieve maatwerkoplossingen op het vlak van aluminium terrasoverkappingen. Met ons maatwerk gaan we zelfs verder dan enkel jouw overkapping. Zo behoort aankleding met verlichting, verwarming en meubelen ook tot de mogelijkheden.

Ben je benieuwd naar de prijs van een aluminium lamellendak of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Samen met jou kijken we naar je wensen en de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie en maken we een offerte op jouw maat.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven