Een veranda of terrasoverkapping vergroot de leefruimte

Laatst bijgewerkt op 5 januari 2021

Als je zou kunnen kiezen, dan geniet je het liefst het hele jaar door van het mooie uitzicht op jouw tuin. Met een veranda of terrasoverkapping is dat perfect mogelijk! Vind je het moeilijk om te beslissen wat voor jou persoonlijk en voor jouw woning de beste keuze is? We begeleiden je graag in jouw keuze!

Vergroot jouw leefruimte

Een veranda of terrasoverkapping is de ideale oplossing als je graag van jouw tuin geniet. Enerzijds creëer je een extra leefruimte en een groter ruimtegevoel; anderzijds vloeit jouw woning mooi over in de buitenomgeving. Beide opties beschermen je zowel in de zomer als in de winter tegen alle weersomstandigheden.

Twijfel je of een terrasoverkapping dezelfde beschutting biedt als een veranda? Door jouw terrasoverkapping af te werken met zijwanden, hou je alle weer en wind buiten. Het grote voordeel is dat je op elk moment kan bepalen of je jouw terrasoverkapping (deels) open of gesloten wilt. Een veranda is daarentegen volledig afgesloten en wordt doorgaans als volwaardige woonruimte ingericht.

Genieten van het buitenleven met een veranda of terrasoverkapping

Waar een veranda vaak als loutere uitbouw van een woning gezien wordt, kan een overkapping zowel als een vast als losstaand geheel gebouwd worden. Dit is een extra troef voor mensen die liever een buitenruimte midden of achteraan in de tuin willen creëren.

Dankzij de grote raampartijen geniet je met een veranda rechtstreeks van de tuin. Dat geldt ook voor een terrasoverkapping. Door het open karakter van een overkapping is de link met jouw tuin en het buitenleven zelfs nog groter dan bij een veranda.

Kostprijs, installatie en onderhoud

We vertelden hierboven al dat een veranda een echte aanbouw is van een woning. De plaatsing is relatief duur omdat deze complexer is dan een terrasoverkapping. Deze laatste kan namelijk met minder materiaal en in een kortere tijdspanne gerealiseerd worden.

Een veranda vraagt ook meer onderhoud op het vlak van zonwering of verwarming. Een terrasoverkapping dient dan weer voornamelijk als zonwering tijdens de mooie lente- en zomermaanden. Door het voorzien van zijwanden kan je ook tijdens de winter genieten van jouw overkapping. Voeg daar nog extra accessoires zoals verwarming aan toe en mits een kleine investering creëer je een gezellige en aangename buitenplek.

Laat je adviseren

Kies je voor een veranda of terrasoverkapping, dan vergroot je niet enkel jouw leefruimte maar ook de waarde van je woning. Buitenleven by Gudi helpt je hier graag bij! Als specialist in aluminium overkappingen (van lamellendaken tot patio overkappingen) werken wij samen met jou je ideale buitenplek uit. Neem vrijblijvend contact met ons op of spring eens binnen in onze toonzaal.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven