Een buitenkeuken en overkapping: het beste van twee werelden

Laatst bijgewerkt op 25 november 2022

Een sappige steak op de barbecue of een frisse salade met een lekkere dressing, wie houdt er niet van? Zeker als je dit kan klaarmaken en serveren tijdens een zwoele avond op het terras of in jouw tuin. Met een buitenkeuken én overkapping geniet je niet alleen van het lekkere eten, maar ook van het luxueuze buitenleven en het samenzijn met familie en vrienden.

De voordelen van een buitenkeuken

Met een buitenkeuken kan je in alle comfort koken en barbecueën. Bovendien geniet je zelf ook ten volle van jouw tuinfeest omdat je bij je gasten kan blijven en niet telkens over en weer naar binnen moet. Buitenkeukens zijn erg populair in warmere streken zoals Zuid-Europa en het zuiden van de Verenigde Staten, maar ook bij ons duiken ze almaar vaker op. Door ze te laten overkappen geniet je ook bij slechter weer van deze unieke aanbouw aan jouw woning.

Het belang van een terrasoverkapping

Buiten koken is een droom, maar we leven nog steeds in België waar het weer snel kan veranderen. Laat dit jouw belevenis niet beïnvloeden en plaats daarom een overkapping. Zo zit je altijd droog en heb je de mogelijkheid om licht en verwarming te plaatsen. Op die manier beperkt het gebruik van je buitenkeuken zich niet enkel tot de zomermaanden.

Door een buitenkeuken en een overkapping te combineren, zal je buitenkeuken ook veel langer meegaan. Je kan zelfs een eettafel of lounge bij je buitenkeuken plaatsen, want dit meubilair wordt beter beschermd dankzij een overkapping. Een ander voordeel is dat je de kussens niet steeds binnen hoeft te leggen. Je gezin of gasten nog meer in de watten leggen? Je kan je terrasoverkapping afwerken met tal van extra’s die zorgen voor het ultieme comfort. Een automatische zonnewering, verwarmingselementen, ingewerkte luidsprekers of LED-verlichting? Alles is mogelijk!

Is een vaste buitenkeuken om praktische of financiële redenen niet haalbaar? In combinatie met een eethoek onder jouw terrasoverkapping volstaan een verplaatsbare barbecue en bijzettafel om comfortabel te koken én te eten in jouw tuin.

Combineer jij ook een buitenkeuken en overkapping?

Wil je meer informatie over een overkapping? Neem dan contact met ons op of kom naar onze toonzaal. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor je op.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven