Carport tegen je gevel plaatsen

Laatst bijgewerkt op 28 september 2021

Wil jij je auto zo goed mogelijk beschermen? Maar heb je geen zin om een volledige garage te bouwen? Dan is een carport misschien wel een goed idee. Een carport tegen je gevel beschermt je wagen optimaal tegen de verschillende weersperikelen, en laat je bovendien altijd droog uitstappen. Lees hier alles over een carport tegen de gevel.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een carport kan je los van je huis (laten) plaatsen, maar ook tegen de gevel is een mogelijkheid. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast heb je ook wat betreft materialen, vormen en stijlen keuze uit heel wat mogelijkheden.

Standaard bestaat een carport bij ons uit een stevige staalplaat en een zonwerend doek. Dat steeds in een strak minimalistisch design dat bij elke stijl past. Wil je je carport graag een persoonlijke touch geven? Geen probleem! Buitenleven by Gudi biedt tal van opties om je carport op een persoonlijke manier af te werken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor vaste wanden als extra bescherming. Maar ook geïntegreerde ledverlichting is zeker het overwegen waard.

De voordelen van een carport tegen je gevel

  • Duurzaamheid

Een carport uit aluminium gaat erg lang mee omdat aluminium niet roest. Daarnaast is aluminium een materiaal dat uitstekend recycleerbaar is. Je belast het milieu dus niet door te kiezen voor een aluminium overkapping of carport.

  • Onderhoudsvriendelijk

Aluminium is een materiaal dat zeer eenvoudig te onderhouden is. Je hoeft het niet te vernissen, verven of ontmossen. De aluminium profielen kan je makkelijk schoonmaken met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger.

  • Bescherming voor je auto, jezelf én je woning

Het is vanzelfsprekend dat een carport je auto beschermt tegen de verschillende weersomstandigheden. Bovendien wordt je wagen minder snel vuil en blijft die droog onder je carport. 

Maar daarnaast is een carport tegen je gevel ook voordelig voor je woning. Als je een carport aan de gevel van je woning bouwt, zorgt die voor extra isolatie. De deuren van je woning die onder de carport zitten, zijn zo ook beter beschermd tegen weer en wind. En dat zal dan weer schelen in onderhoud.

En een leuk extraatje: hoe hard het ook regent, je kan op elk moment droog uitstappen.

  • Strak design

De basis van je carport wordt gevormd door een strakke aluminium constructie, afgewerkt met een vast dak. Die heeft een strakke, moderne uitstraling en is zo een mooie aanvulling voor je woning.

Geen vergunning nodig

Om een carport tegen je gevel te plaatsen, heb je geen vergunning nodig zolang die niet hoger is dan 4 meter. Maar je hebt wel steeds meldingsplicht bij de gemeente. Lees hier meer over de vergunning/meldingsplicht voor je carport.

Meer informatie over een carport tegen je gevel?

Wil je meer informatie over het plaatsen van een carport tegen je gevel? Neem gerust contact op. We bekijken graag samen de mogelijkheden in jouw situatie.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven