Waarom kiezen voor screens voor buiten?

Je wooncomfort wordt niet alleen bepaald door de – al dan niet – luxueuze inrichting van je woning, maar ook door het binnenklimaat. Vooral ’s zomers is het zeer aangenaam om te kunnen vertoeven in een koele woning. Met screens voor buiten hou je de zonnewarmte grotendeels tegen en zorg je steeds voor een fris interieur in huis.

Waarom kiezen voor screens voor buiten?

Wil je je woning echt wapenen tegen de hitte van de zon, dan kies je best voor screens voor buiten. Zij voorkomen dat de zonnewarmte je ramen opwarmt en dat de hitte je woning binnendringt. Binnenscreens daarentegen worden achter de ramen geplaatst en kunnen dus niet verhinderen dat die de zonnewarmte absorberen en vervolgens afgeven aan je interieur. De cijfers spreken voor zich: binnenscreens houden maximaal 65% van de warmte tegen, terwijl dat cijfer bij buitenscreens oploopt tot 90%. Bovendien voorkomen buitenscreens ’s winters dat de warmte van binnenuit probleemloos naar buiten ontsnapt.

Toch hebben buitenscreens ook een nadeel. Meer nog dan binnenscreens hebben ze geregeld een poetsbeurt nodig. Ze hangen immers in weer en wind en worden sneller vuil dan binnenscreens. Met wat lauw water en een zachte borstel schitteren ze echter binnen de kortste keren.

Verschillende types screens voor buiten

Het assortiment buitenscreens is al even groot als gevarieerd.
Met voorzetscreens kies je voor de meest strakke look. Deze screens zijn meestal transparant waardoor je van binnenuit moeiteloos naar buiten kan kijken. Ze kunnen, indien gewenst, volledig geautomatiseerd worden.

Met een knikarmscherm zorg je voor de nodige schaduw op je terras en hou je onrechtstreeks ook je interieur fris.
Met een terrasoverkapping ga je nog een stapje verder. Deze vaste constructie zorgt voor een schaduwrijk terras en een aangenaam, koel interieur.

Ben je op zoek naar screens voor buiten? Kom langs in onze toonzaal en ontdek ons ruime assortiment.

screens-voor-buiten-2
screens-voor-buiten-2
screens-voor-buiten-3
Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven