Kies je best voor buitenzonwering of binnenzonwering?

De hete zomers van de voorbije jaren joegen de verkoop van airconditioningtoestellen de hoogte in. Natuurlijk is zo’n toestel zeer geschikt om je interieur snel te koelen, maar wist je dat je met degelijke binnenzonwering of buitenzonwering de hitte ook uit je huis kan houden?

Kies je best voor buitenzonwering of binnenzonwering?

Zonwering vind je in allerlei soorten en vormen, maar het belangrijkste onderscheid is ongetwijfeld dat tussen binnenzonwering en buitenzonwering. Welk van de twee scoort het best?

Algemeen kunnen we stellen dat buitenzonwering de betere isolator is. Die houdt 85 tot 90% van de zonnewarmte tegen, terwijl binnenzonwering slechts 35 tot 65% tegenhoudt. Bij buitenzonwering wordt de warmte immers onmiddellijk geblokkeerd waardoor de ramen niet opwarmen en die warmte niet doorgeven aan je interieur. Kies je voor rolluiken of ritsscreens, dan voorkom je ’s winters bovendien dat de binnenwarmte snel je woning verlaat.

En binnenzonwering dan? Die zorgt vooral voor sfeer in huis, maar functioneert minder als isolator. Dit soort zonwering is wel meer geschikt om de lichtinval te bepalen.

buitenzonwering-binnenzonwering-3
buitenzonwering-binnenzonwering-2

Buitenzonwering op maat

Bij Buitenleven by Gudi vind je verschillende soorten buitenzonwering.
Een Harol knikarmscherm wordt gemonteerd aan de gevel van je woning en zorgt voor de nodige schaduw op je terras. Indirect zorgt het ook voor de verkoeling van je woonruimte.

De zonwerende elementen van Renson zijn verkrijgbaar in tal van varianten. Zo kan je kiezen voor gevelelementen zoals Loggiawood, Loggiawoord Privacy en Loggiawoord Canvas. Ga je resoluut voor een strakke look, dan vind je je gading ongetwijfeld bij Renson voorzetscreens. Opteer je voor het grotere plaatje, dan is de designoverkapping Renson Lapure zeker je ding.
Een ding hebben ze allemaal gemeen: ze zorgen voor een koele en behaaglijke binnenruimte.

Meer weten?

Wil jij je woning ’s zomers beschermen tegen de felle zon? Kom langs in onze showroom of neem contact op. Samen verkennen we de mogelijkheden van buitenzonwering.

buitenzonwering-binnenzonwering-3
Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven