Screens of rolluiken, wat is de beste keuze?

De voorbije zomers heeft de zomerzon serieus van jetje gegeven. Niet alleen buiten stegen de temperaturen naar ondraaglijke hoogtes, ook binnen in huis was het puffen en zweten. Met een goede zonwering hou je echter de grootste hitte uit je woning. Maar waarvoor kies je dan best?

Screens of rolluiken, wat is de beste keuze?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: zowel screens als rolluiken zijn ideaal om je woning tijdens hitteperiodes koel te houden. Natuurlijk zijn er wel een aantal verschillen tussen beide types zonwering.

Screens lenen zich – meer dan rolluiken – voor grote oppervlakten. Zo vormen ze de ideale zonweringsoplossing voor bijvoorbeeld grote schuiframen. Dankzij hun strakke design passen ze bovendien bij elke woning. In tegenstelling tot rolluiken zorgen ze ook voor voldoende lichtinval en heb je vanuit je woning zicht naar buiten.

Rolluiken zorgen niet alleen in de zomer voor een koel binnenklimaat, maar houden ’s winters ook de koude tegen. Je kan ze dus in elk seizoen gebruiken. Daarenboven vormt een neergelaten rolluik een extra hindernis voor potentiële inbrekers. Ten slotte houdt een rolluik ook heel wat storende geluiden buiten.

En de prijs? In de meeste gevallen zijn rolluiken goedkoper dan screens. Natuurlijk hangt de uiteindelijke prijs af van de voorliggende situatie.

screens-of-rolluiken
screens-of-rolluiken-1

Screens of rolluiken, je vindt ze beide bij Buitenleven by Gudi

Buitenleven by Gudi mag zich met recht en reden dé specialist noemen in buitenzonwering. Zo bieden we de onovertroffen voorzetscreens van Renson aan. Deze verticale screens zijn een ontegensprekelijk wapen tegen ongewenste zonnestralen in huis en zijn erg windvast.

Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor de onverwoestbare rolluiken van Harol. Dankzij de keuze uit voorzet-, inbouw- of opbouwrolluiken vind je steeds het rolluik dat bij jouw woning past.

Meer weten?

Kies je voor screens of rolluiken? Kom gerust bij ons langs of neem contact met ons op. Wij helpen je graag kiezen.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven