Plaats een overkapping op het terras van jouw appartement

Met een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door van het comfortabele buitenleven. Het is een mooie aanwinst voor iedere tuin. Maar wat als je in een appartement met terras woont? Goed nieuws, want ook voor een appartement biedt een overkapping een grote meerwaarde. Wij leggen in deze nieuwe blog uit waar je op moet letten bij het kiezen van een terrasoverkapping voor een appartement.

Nieuwbouw of bestaand appartement?

Als je van plan bent om een nieuwbouw appartement te kopen dan heb je uiteraard meer vrijheid om te kiezen hoe je een overkapping integreert op het terras van jouw appartement. Ook voor een bestaand appartement zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen uit stijlvolle lamellendaken, maar ook strakke verandazonweringen. Ze zijn in bijna alle kleuren verkrijgbaar, zodat er altijd een oplossing is die bij de stijl van jouw huidige appartement past.

Waar dien je op te letten bij het kiezen van een terrasoverkapping voor een appartement?

Als je een overkapping voor jouw appartement kiest, hou je best rekening met enkele aandachtspunten. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

  • Zorg ervoor dat de terrasoverkapping het licht in jouw appartement niet teveel belemmert. Plaats de terrasoverkapping daarom aan een groot raam. Bij voorkeur kies je voor een kantelbaar lamellendak, zo kan je zelf kiezen hoeveel licht je toelaat in jouw woning.
  • Ga voor een overkapping die tegen een stootje kan. Een appartement dat niet op het gelijkvloers ligt vangt over het algemeen meer wind. Gelukkig zijn moderne overkappingen heel stevig. Zo hoef je je zelfs bij een flinke storm geen zorgen te maken.
  • Een terrasoverkapping is een echte blikvanger, kies dus een model dat goed past bij de stijl van jouw appartement.

Creëer een volwaardige buitenruimte

Extra ruimte in een appartement is in de meeste gevallen geen overbodige luxe. Vul daarom jouw terrasoverkapping aan met zijwanden. Zo kan je het hele jaar door genieten van een ontbijt, lunch of diner op het terras van jouw appartement.

Meer informatie en inspiratie

Voor welk type terrasoverkapping je ook gaat, bij ons kan je terecht voor gedegen advies. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of kom naar onze toonzaal. Op 200 m2 kan je inspiratie en ideeën opdoen dankzij 5 stijlvolle ontwerpen die volledig voor jou zijn uitgewerkt.

Mock-up-Renson-Outdoor

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenleven oplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Maak een afspraak in onze toonzaal

Afspraak Toonzaal

  • DD slash MM slash JJJJ
Scroll naar top