Ga voor een kwalitatief terrasoverkapping doek

Laatst bijgewerkt op 8 januari 2021

Overweeg je een terrasoverkapping met doek? Let dan niet alleen op de kleur, vorm en stijl ervan. De kwaliteit van het doek is minstens even belangrijk. Om een goede keuze te maken geven we je daarom graag een aantal tips waarop je moet letten bij het aanschaffen van een terrasoverkapping doek.

Bescherming tegen weer en wind

Let bij het kopen van een terrasoverkapping met screens goed op de weerbestendigheid van het doek. Wat heb je aan een stijlvolle zonwering als deze bij de eerste de beste storm scheurt? De doeken van bv de Harol Air zijn bestand tegen windstoten tussen de 100 km/u en 120 km/u. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer een stevige wind de kop op steekt. 

Doordat het doek volledig opgerold kan worden, is het beschermd tegen weer en wind én geniet je tegelijk volop van maximale lichtinval wanneer je dat wenst. Wil je in de zomer genieten van koele schaduw? Dan is het belangrijk dat het terrasoverkapping doek de hitte tegenhoudt. Kies daarom voor een uv-bestendig doek dat je beschermt tegen felle zonnestralen. Zo vermijd je dat het te warm wordt op jouw terras.

Kies voor een geïntegreerde waterafvoer

Een terrasoverkapping dient verder ook over een gedegen waterafvoer te beschikken. Indien het water niet goed wordt afgevoerd, bestaat de kans dat jij of je terrasmeubels nat worden bij het openen of sluiten van het doek na een regenbui. De screens van Harol zijn daarom uitgerust met een geïntegreerde waterafvoer. Zo wordt het regenwater rechtstreeks afgevoerd en kan je direct na een bui terug genieten van het buitenleven. Na regen komt immers zonneschijn.

Meer informatie over een terrasoverkapping doek

Ben je op zoek naar een manier om het hele jaar door te genieten van het buitenleven? Ontdek dan onze unieke oplossingen. Wil je meer informatie over een terrasoverkapping doek? Neem dan contact met ons op of spring binnen in onze toonzaal.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven