Terrasoverkapping voor de horeca

Laatst bijgewerkt op 7 april 2021

Lente, dat betekent stilaan dromen van het buitenleven. De eerste bloemen, de eerste warme dagen en … de eerste terrasjes. Met een terrasoverkapping voor de horeca kunnen jouw klanten nog meer genieten van jouw terras en kan je het terrasseizoen verlengen. Want zelfs bij regen, felle zon of ijzige wind blijft het een gezellige plek om even op adem te komen.

Voordelen van een terrasoverkapping voor de horeca

Een terrasoverkapping voor de horeca zorgt voor meer gastvrije vierkante meters dankzij:

  • Meer ruimte

Met een terrasoverkapping breidt jij jouw horecazaak uit. Zo heb je meer ruimte om klanten te bedienen. Klanten voelen zich extra op hun gemak en je kan jouw omzet verhogen.

  • Zon én schaduw

Met een terrasoverkapping die open en dicht kan, genieten jouw gasten volop van de eerste lentezon. Terwijl ze op hete zomerdagen lekker in de schaduw kunnen zitten. Op minder aangename dagen zitten ze droog en beschut.

  • Lange avonden

Je kan niet alleen meer klanten bedienen, ze blijven ook langer zitten op het terras. Ze zitten beschut, de warmte blijft langer hangen onder de overkapping en wordt het ’s avonds echt fris, dan zorgen terrasverwarmers voor gezellige warmte. Wie wil er nog een laatste rondje?

Waar moet je aan denken bij het kiezen van een terrasoverkapping voor de horeca?

Wanneer je een terrasoverkapping kiest, zet dan eerst op een rijtje wat belangrijk is voor jou en jouw zaak. Het is immers geen investering die je elke dag doet.

  • Grootte: hoe groot is het terras dat je wil overkappen? Op een groter terras kan je bijvoorbeeld verschillende elementen naast elkaar installeren. Zo zet je makkelijk een deel van het terras in de schaduw en een deel in de zon.
  • Flexibiliteit: wil je kunnen inspelen op het weer? Lamellen of doeken kan je makkelijk bedienen.
  • Verlichting: wil je een beetje sfeerverlichting? Of wil je dat klanten voldoende licht hebben om gezellig te kunnen genieten van wat er op hun bord licht?
  • Terrasverwarming: wil je het terrasjesseizoen zo lang mogelijk rekken? Dan is terrasverwarming geen overbodige luxe.  
  • Afwerking: je kan kiezen voor een stijl die past bij de stijl van jouw pand en het karakter van jouw zaak. Ook beschilderen en beletteren is mogelijk.

Meer info over een terrasoverkapping voor de horeca?

Wil je meer vierkante meters om de gasten in jouw horecazaak te kunnen verwelkomen? Een terrasoverkapping voor de horeca biedt veel voordelen. Neem contact op met ons voor professioneel advies of vraag een vrijblijvende offerte aan.


Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven