Terrasoverkapping met zonwerend doek: waarom wel of niet?

Laatst bijgewerkt op 9 maart 2021

Bij terrasoverkapping denk je meteen aan een glazen dak. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Een zonwerend doek is stijlvol en beschermt je tegen de zomerzon. Een optie die zeker het overwegen waard is.

Wat zijn de voordelen van een zonwerend doek?

Denk je aan een terrasoverkapping met zonwerend doek? Dat is een slim plan. Zo kan je genieten van jouw tuin, terwijl je beschermd bent tegen de zon. En het is ook een mooie toevoeging aan jouw tuin. We zetten de voordelen voor jou op een rijtje:

  • Waterdicht: een zonwerend doek heeft meestal een pvc-coating. Dat maakt jouw overkapping meteen ook waterdicht. Zo hoef je niet naar binnen te vluchten bij een kleine regenbui.
  • Een beetje kleur: met een doek heb je meer mogelijkheden qua kleur. Zo kan je jouw terras of tuin een prachtige accentkleur geven.
  • Goed beschermd: dankzij een zonwerend doek kan je zorgeloos genieten van de zon. Tegelijkertijd beschermt het je tegen wind, regen en vallende bladeren bijvoorbeeld.
  • Oprolbaar of uitschuifbaar: een zonwerend doek is een flexibele oplossing. Met een uitschuifbaar of oprolbaar doek, kan je op elk moment kiezen hoeveel schaduw je creëert.
  • Betaalbaar: een groot terras vraagt veel schaduw. Met een klassieke terrasoverkapping is het niet goedkoop om grote schaduwzones te creëren. Een zonwering op twee palen of een vrijstaande zonwering op vier palen is een handige oplossing omdat je er makkelijker grote zones mee kan overspannen.

Of een zonwerend doek ook nadelen heeft? Een doek is meer onderhevig aan weersinvloeden. Gelukkig zijn daar oplossingen voor, een Renson Fixscreen bijvoorbeeld. Zo’n doek is enorm windvast dankzij de innovatieve technologie waarbij de doeken stevig in de zijgeleiders zijn vast geritst.

Zoek je een stijlvolle manier om voor schaduw te zorgen op jouw terras? Dan is een zonwerend doek misschien wel de oplossing voor jou. Vraag dan gerust advies aan onze experts of vraag een vrijblijvende offerte aan.


Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven