Handige tips voor het organiseren van jouw tuinfeest

Laatst bijgewerkt op 5 januari 2021

Haal die cocktails en aperitiefhapjes maar boven en vergeet ook de tuinstoelen niet af te stoffen, want het is hoog tijd voor een zomers tuinfeest! Een tuinfeest organiseren is echter niet altijd eenvoudig. Wat heb je allemaal nodig en hoe pak je het aan? Wij hebben de belangrijkste tips voor een spetterend feest in de tuin op een rijtje gezet.

Voorbereiding is het halve werk

Hoe groots wil je het aanpakken? Wil je er een groot buurtfeest van maken of wordt het een gezellig feestje met enkele vrienden? Dit bepaalt natuurlijk wat je gaat eten, hoeveel uitnodigingen je moet versturen, hoeveel stoelen en borden je moet voorzien, etc. 

Jouw tuinfeest wordt een hele beleving. Een leuk, trendy thema geeft jouw tuinfeest net dat tikkeltje extra. Kijk daarom eens online voor leuke en trendy ideeën. Zo zal je al snel merken dat de seventies dit seizoen helemaal in zijn. Trek deze trend door van je garderobe naar je tuin en creëer in no time een bohemian garden party.

Een tuinfeest organiseren makkelijk gemaakt

Nadat je een thema hebt gekozen kan het eigenlijke werk beginnen. Maak hiervoor gebruik van een checklist, zo ben je er zeker van dat je geen enkel onderdeel vergeet. Een tuinfeest organiseren wordt op deze manier wel erg makkelijk! Wij geven je alvast een opzet voor het ideale lijstje:

  • Zorg voor hapjes en drankjes (catering);
  • Huur tuinmeubelen of receptietafels;
  • Niet vergeten: het servies, de tafellakens, stoelhoezen, etc.;
  • Maak het gezellig met sfeervolle verlichting en accessoires;
  • Versiering mag ook zeker niet ontbreken;
  • Eventueel zorgen voor een cadeautafel en afscheidsgeschenkjes;
  • Maak een seating plan bij veel gasten;

Je kan natuurlijk zelf aanvullen wat je nog meer nodig hebt om een tuinfeest te organiseren dat niemand meer zal vergeten. 

Een tuinfeest onder jouw terrasoverkapping

Zowel voor kleine als grote tuinfeesten komt een terrasoverkapping handig van pas. Zelfs als het weer tegenvalt, kan je er gezellig tafelen. Al helemaal als je deze laat uitrusten met de nodige verlichting en verwarming. Ook het buffet en de bar kan je het best onder een overkapping plaatsen, zodat ze droog blijven en uit de wind staan.

Wil je meer informatie over een terrasoverkapping of bijpassende accessoires? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven