Hoe kan ik het best wespen verjagen van mijn terras?

Laatst bijgewerkt op 1 februari 2021

Je kent het vast wel… Je wil heerlijk genieten op het terras van een lekkere maaltijd en krijgt plots ongenode gasten op bezoek. Het gaat hierbij niet om een onsympathieke buurman, maar om die vervelende wespen. De agressieve diertjes zijn deze zomer opvallend talrijker aanwezig dan afgelopen jaren. Wespen verjagen met de handen is echter niet zonder risico’s. Daarom geven wij in deze blog een paar tips hoe je ervoor kan zorgen dat ze je niet te veel storen.

Vooral rustig blijven

Alhoewel wespen over het algemeen erg nuttig zijn, beginnen ze rond deze periode voor de nodige frustratie te zorgen. Dat ze vooral nu aanwezig zijn heeft te maken met de vermindering van voedsel binnen een wespennest. Hierdoor gaan ze op zoek naar zoetigheid daarbuiten.

Merk je een wesp op, blijf dan vooral rustig, ook al is dit niet altijd even gemakkelijk. Wespen verjagen is ook beter dan ze te doden. Het gif dat daarbij vrijkomt lokt namelijk andere wespen die eventueel in de buurt zijn. Door deze geur worden ze ook direct een pak agressiever. Zorg er dus voor dat je een dode wesp ver genoeg van jouw terras verwijdert en de plaats van het misdrijf met een vochtige doek schoonmaakt.

Hoe kan je wespen verjagen?

Om te beginnen geven we je een tip mee hoe je kan voorkomen dat ze precies jouw terras uitkiezen om voedsel te zoeken. Zorg dat je glas of blikje afgesloten is als je er niet van drinkt. Dit vermindert de kans dat een wesp bij je komt én dat je per ongeluk een wesp inslikt als je een slok neemt.

Verder zijn er verschillende geuren waar een wesp niet dol op is:

  • Verbrande koffie;
  • Kruidnagel;
  • Azijn;
  • Sinaasappel en/of citroen;
  • Ui;
  • Wierook.

Er zijn verschillende vallen te koop om wespen te vangen of je kan ze verjagen met een waterspuit. Je kan ook een vals wespennest op je terras hangen. Aangezien wespen erg territoriaal zijn komen ze het liefst niet in de buurt van andere nesten.

Geniet van het buitenleven

Nu deze kleine monsters met bovenstaande tips hopelijk grotendeels uit je buurt blijven, geven wij nog een laatste advies mee voor een optimaal buitenleven. Overweeg zeker eens om een terrasoverkapping te plaatsen. Zo kan je het hele jaar door genieten van jouw terras of tuin, ook bij regen en wind! Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact met ons op.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven