Waarom kiezen voor verticale zonwering?

Natuurlijk hou je van de zon, de warme gloed zorgt voor een verkwikkend gevoel en laadt je batterijen meteen weer op. Maar trop is te veel! Wanneer de hete zomerzon je interieur omtovert tot een bakoven of de zonnestralen je televisiebeeld helemaal vertroebelen, is het snel gedaan met de pret. In dat geval kan je gelukkig terugvallen op verticale zonwering.

Waarom kiezen voor verticale zonwering?

Verticale zonwering is een soort zonwering die aan de buiten- of binnenkant van je ramen bevestigd wordt. Het beschermt je woning tegen direct zonlicht en overdreven warmte in je woning en verhindert tegelijkertijd vervelende inkijk in huis.

Om maximaal te kunnen genieten van de zon- en hittewerende kwaliteiten van verticale zonwering kies je best voor bevestiging aan de buitenkant van je raam. Op die manier voorkom je dat die laatste opgewarmd worden en alsnog je interieur verhitten. Doet de zon het wat rustiger aan, dan kan je je zonwering – manueel of automatisch – optrekken.

Verticale zonwering in verschillende soorten

De meest voorkomende soorten verticale zonwering zijn screens of rolluiken. Elk heeft zijn voor- en nadelen, maar beide bieden een goede bescherming tegen een overvloed aan zon.

Screens kunnen zeer eenvoudig geïnstalleerd worden en passen op zowat elk raamoppervlakte. Ze zijn zeer slijtagebestendig, kleurvast en bestand tegen hevige windstoten.

Rolluiken kunnen nog een extra troef op tafel gooien. Ze zijn immers de nachtmerrie van elke inbreker. Ze beschermen je woning dus niet enkel tegen overdreven zonnewarmte en vervelende blikken van voorbijgangers, maar verhogen ook de inbraakveiligheid.

Meer weten?

Op zoek naar de ideale verticale zonwering? Kom langs in onze toonzaal en ontdek ons ruime assortiment.

verticale-zonwering-3
verticale-zonwering-3
verticale-zonwering-4
Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven