Voordelen en multifunctionaliteit lamellen terrasoverkapping

Laatst bijgewerkt op 7 januari 2021

In een eerdere blog vertelden we je al wat meer over de verschillende mogelijkheden en voordelen van een lamellendak. Behalve dat je jouw terrasoverkapping kan inrichten zoals je zelf wil, kan je deze ook naar eigen voorkeur gebruiken. We zetten de multifunctionaliteit van een lamellen terrasoverkapping daarom even voor je op een rijtje!

Esthetische meerwaarde voor binnen en buiten

Geniet je graag van jouw terras en tuin? Dan is een terrasoverkapping de ideale keuze: je krijgt er een extra ruimte bij én jouw woning vloeit mooi over in de buitenomgeving. Met een lamellendak of ander type van overkapping vergroot je niet alleen jouw leefruimte maar geef je ook meer cachet aan je woning en buitenleven. Als extra pluspunt kan je jouw overkapping volledig op jouw maat en naar persoonlijke stijl en smaak laten uitwerken:

 • stijlvolle accessoires toevoegen zoals ledlampen, verwarmingselementen, …
 • de landelijke look van uw woning doortrekken door het integreren van houten zijpanelen, …
 • en nog zoveel meer!

De multifunctionaliteit van een lamellen terrasoverkapping

De meest voor de hand liggende functie van een (lamellen) terrasoverkapping is zonnebescherming. Maar daar blijft het niet bij, vooral nu men het liefst zo veel en zo lang mogelijk buiten vertoeft. Dan komt vooral de multifunctionaliteit van een lamellen terrasoverkapping goed van pas. Je kiest namelijk zelf hoe de lamellen kantelen om wat meer of minder zon binnen te laten. Of je sluit het lamellendak volledig af en geeft regen geen enkele kans om de buitenpret te bederven.

En hier houdt de veelzijdigheid van een (lamellen) terrasoverkapping zeker niet op. Sterker nog, we kunnen drie belangrijke gebruiksmogelijkheden onderscheiden:

(1) BESCHERMEN 

 • zonwering (zoals hierboven aangehaald)
 • bescherming van je terras(meubels)
 • een veilige opbergplaats voor fietsen, tuinmateriaal en dergelijke

(2) ONTSPANNEN

 • een gezellige lounge of leesruimte
 • de ideale plek om te fitnessen of te mediteren én dat steeds in de gezonde buitenlucht
 • een veilige en goed zichtbare speelruimte en de perfecte aanmoediging voor je (klein)kinderen om meer tijd buiten door te brengen

(3) ETEN

 • een heerlijk ontbijt onder de eerste zonnestralen en/of goed uit de wind (met behulp van een glazen schuifwand of zip screen)
 • gezellig barbecueën: in de zomer of winter, bij regen of zon, …

Geniet van het eindeloze buitenleven

Overtuigd van de voordelen en veelzijdigheid van een lamellen terrasoverkapping? Als specialist in aluminium overkappingen (van lamellendaken tot patio overkappingen) werken wij samen met jou je ideale buitenplek uit. Neem vrijblijvend contact met ons op of spring eens binnen in onze toonzaal.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven