Terrasoverkapping plaatsen: zo gaan we te werk

Laatst bijgewerkt op 5 januari 2021

Je wil graag een terrasoverkapping plaatsen? Maar geen idee waaraan je je mag verwachten? Met ons handig stappenplan weet je perfect waar je aan toe bent. We begeleiden je graag in de keuze van de perfecte terrasoverkapping zodat je in alle comfort kunt genieten van het heerlijke buitenleven.

STAP 1: Ontwerp

Alles begint met een verkennend gesprek. Kom je langs in onze toonzaal? Breng dan zeker een aantal foto’s en afmetingen van jouw woning mee. Onze vertegenwoordiger bekijkt je woning en bespreekt de mogelijkheden voor jouw terrasoverkapping. Wist je bijvoorbeeld al dat je ook stijlvolle accessoires kunt laten integreren?

Na een gedetailleerde opmeting ter plaatse door onze vertegenwoordiger, werken wij een op maat gemaakt 3D-ontwerp uit. Vervolgens nodigen we je uit om samen het ontwerp en de offerte tot in de puntjes te bespreken en te finetunen. Na akkoord, ontvang je een voorschotfactuur. Vanaf dat moment gaat jouw ontwerp in productie.

Ter info: Of je al dan niet een bouwaanvraag nodig hebt om een terrasoverkapping te plaatsen, verschilt van gemeente tot gemeente. Je gaat best even na of dit voor je van toepassing is.

STAP 2: Voorbereiding

Wordt de terrasoverkapping aangebouwd aan de bestaande woning? Dan is er geen fundering nodig. Een vrijstaande terrasoverkapping vraagt wel om een fundering. Je mag de funderingswerken uiteraard zelf uitvoeren. Wil je jezelf liever tijd en moeite besparen? Dan coördineren wij met plezier de volledige funderingswerken.

STAP 3: Plaatsing en afwerking

Zodra de funderingswerken afgerond zijn, komen onze professionele vakmannen – met een jarenlange ervaring op het vlak van aluminiumconstructies – je terrasoverkapping plaatsen. Jouw uniek ontwerp wordt met de grootste zorg afgewerkt. Ook de gekozen accessoires worden geïntegreerd. Het volledige productieproces, van offerte tot afwerking van jouw terrasoverkapping, duurt ongeveer drie maanden.

STAP 4: Na de plaatsing?

Ook na de plaatsing blijven wij steeds bereikbaar. Zo kan je altijd terecht bij onze dienst na verkoop voor al jouw vragen. Bij een terrasoverkapping van Harol of Umbris heb je 1 jaar garantie op de geleverde werkuren en 5 jaar garantie op de verschillende onderdelen. Afhankelijk van de gebruikte lakverf, krijg je bij een Umbris-model nog eens 10 of 15 jaar garantie op het lakwerk.

Meer informatie over een terrasoverkapping plaatsen?

Wil je graag een terrasoverkapping plaatsen, maar wens je nog wat extra informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven