Een overkapping met zonnepanelen, kan dat?

Een mooie overkapping aan je woning: zalig, toch? Een overkapping biedt niet alleen extra leefruimte, bovendien kan je ze omtoveren tot een plekje waar het elke dag opnieuw aangenaam cocoonen is. En als je nu eens het nuttige aan het aangename koppelt en kiest voor een overkapping met zonnepanelen? Een verstandige keuze, zeker in tijden van erg hoge energieprijzen!

Bespaar op je energierekening!

Almaar meer mensen kiezen voor de plaatsing van zonnepanelen. Gezien de hoge prijs van elektriciteit is die keuze meer dan terecht. Bovendien leveren zonnepanelen groene – lees propere – energie, waardoor de milieu-impact beperkt blijft. Last but not least, dankzij de premie van de overheid en de hoge energieprijzen zijn je zonnepanelen in een mum van tijd terugverdiend.

Kies je voor een overkapping met zonnepanelen, dan hou je toch best rekening met een lager rendement dan op een gewoon puntdak. Door de geringe hellingsgraad van je overkapping zal de opbrengst immers minder hoog liggen. Controleer op voorhand best ook even of de gevel van je woning of bomen in je tuin het zonlicht niet tegenhouden.

overkapping met zonnepanelen

Welk type zonnepanelen?

Het aanbod aan zonnepanelen is erg groot. Stoort het je niet dat er geen licht meer door het dak van je overkapping komt, dan kan je kiezen voor dichte zonnepanelen. Wil je toch nog genieten van het zonlicht, dan zijn transparante zonnepanelen een optie. Let wel, dit soort zonnepanelen heeft een lagere opbrengst per vierkante meter. Met de nieuwste Cadmium Telluride-zonnepanelen koppel je een hoge graad van transparantie aan een erg hoge opbrengst, ideaal dus voor een overkapping met zonnepanelen.

Meer weten over een overkapping met zonnepanelen?

Met zonnepanelen op je overkapping combineer je het beste van twee werelden: je kan genieten van je mooie tuinkamer en tegelijkertijd op een goedkope manier energie opwekken. Is jouw interesse gewekt? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen je er graag alles over.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven