Veranda inrichten: inspiratie en tips

Heb jij een terrasoverkapping of veranda? Dan wil je daar waarschijnlijk zo veel mogelijk van genieten. Door je veranda of overkapping leuk in te richten, creëer je een (buiten)ruimte waar het altijd heerlijk vertoeven is. Wij helpen je graag je veranda inrichten met inspiratie en tips.

  1. Bereid je goed voor

Vooraleer je aan de slag gaat met het inrichten van je veranda, is het belangrijk om enkele zaken in kaart te brengen. Welke functie gaat de veranda hebben? Gebruik je ze als extra woonruimte of wordt de veranda een nieuwe eetplaats? Dient ze om gasten te ontvangen of gewoon om van je buitenleven te genieten? Op basis daarvan richt je je veranda of overkapping in.

Nog geen idee wat je met de extra ruimte gaat doen? Laat je inspireren door onze ideeën om jouw overkapping in te richten.

Eens je de functie bepaald hebt, kan je beginnen nadenken over de stijl. Kies je voor een uitbreiding van je interieurstijl of ga je voor een leuke outdoor-look? Maak indien nodig een moodboard (op Pinterest) met al jouw ideeën.

  1. Kies de juiste meubels

Afhankelijk van de functie van jouw veranda of overkapping, ga je dan op zoek naar de juiste meubels. Dient jouw veranda om tot rust te komen? Met een comfortabele zetel of hangstoel creëer je instant een zalig relaxplekje. Ben je van plan om er veel gasten te ontvangen? Kies dan een mooie loungeset of eettafel of maak je eigen bar met leuke barkrukken.

  1. Ga voor sfeervolle verlichting

Het belangrijkste element om sfeer en gezelligheid te creëren is ongetwijfeld verlichting. Kies je voor ingewerkte verlichting? Of gezellige lichtsnoeren en kaarsjes? Ook een buitenhaard biedt heel wat licht op donkere dagen!

  1. Laat je helemaal gaan met accessoires

Eens de grote meubels een plekje hebben gekregen, is het tijd voor het leukste gedeelte: accessoires. Laat je helemaal gaan met kussens, tapijt, bijzettafels, kaarsen, sfeerlichtjes, enzovoort. Planten en bloemen zijn een echte aanrader in een veranda, aangezien ze daar meer dan voldoende licht krijgen. Ze zorgen ook nog eens voor een mooie overgang van binnen naar buiten. Ideaal, dus!

Let wel op dat je het grotere plaatje niet uit het oog verliest. Hangt jouw veranda of overkapping vast aan je woning? Kies dan tinten en materialen die in het verlengde liggen van je bestaande interieur. Zo zorg je voor harmonie tussen de twee.

Veranda inrichten: inspiratie nodig?

Inspiratie nodig om je veranda in te richten? Blader gerust even door onze inspiratiefolder of laat je inspireren door onze outdoor oplossingen.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven