Uw terras winterklaar maken: denk ook aan uw overkapping

Uw terras winterklaar maken: denk ook aan uw overkapping

De winter laat zich nog niet voelen maar dat is slechts een kwestie van tijd. Hebt u het binnen alvast knus en gezellig gemaakt? Waarom zou u dan niet uw terras winterklaar maken? Geef dan ook zeker even aandacht aan uw overkapping op het terras of in de tuin.

Berg uw tuinmeubelen op

Het is weer die tijd van het jaar: buiten wordt het steeds kouder en uw terras staat nog steeds in zomermodus ingericht. Begin met het proper maken van de tuinmeubelen. Deze kan u nadien opbergen in uw berging of tuinhuis. Zit u tijdens de winterperiode toch nog eens graag op uw terras? Laat de meubelen dan staan en bescherm ze met een regenhoes.

terras winterklaar maken

Vergeet uw terrasoverkapping niet

Uw terras winterklaar maken gaat vaak iets verder dan enkel het opbergen van de meubelen. Hoewel onze (lamellen) terrasoverkappingen vervaardigd zijn met de beste materialen en voorzien zijn van een beschermende afwerking, is het aan te raden om deze twee keer per jaar schoon te maken. U leest hier hoe u dit het best aanpakt.

De aluminiumframes en het dak zijn het meest vatbaar voor vuil. Maar ook de dakgoot vraagt een grondige reiniging. U zal merken dat zich hier – zeker na de herfst – heel wat bladeren en ander vuil verzamelen. Tijdig verwijderen is dus de boodschap!   

Uw terras winterklaar maken met leuke accessoires

Houdt u zelf van de winterse gezelligheid? Dan kan u ervoor kiezen om uw terras te voorzien van leuke accessoires. Zo zijn terrasverwarmers ideaal om ook tijdens de winterdagen van het ultieme buitenleven te genieten. Voeg daar enkele fleecedekens, winterplanten of zelfs een kerstboom aan toe voor extra sfeer en gezelligheid!

Geniet optimaal van het buitenleven

Kan u maar niet genoeg krijgen van het prachtige buitenleven? Neem dan contact met ons op of spring binnen in onze toonzaal. Wij geven u met plezier wat meer uitleg over de verschillende mogelijkheden op het gebied van terras- of tuinoverkappingen en bijhorende accessoires.