Jouw terras winterklaar maken: denk ook aan je overkapping

Laatst bijgewerkt op 21 oktober 2022

De winter laat zich nog niet voelen maar dat is slechts een kwestie van tijd. Heb je het binnen alvast knus en gezellig gemaakt? Waarom zou je dan niet jouw terras winterklaar maken? Geef dan ook zeker even aandacht aan je overkapping op het terras of in de tuin.

Berg je tuinmeubelen op

Het is weer die tijd van het jaar: buiten wordt het steeds kouder en je terras staat nog steeds in zomermodus ingericht. Begin met het proper maken van de tuinmeubelen. Deze kan je nadien opbergen in jouw berging of tuinhuis. Zit je tijdens de winterperiode toch nog eens graag op je terras? Laat de meubelen dan staan en bescherm ze met een regenhoes.

Vergeet je terrasoverkapping niet

Jouw terras winterklaar maken gaat vaak iets verder dan enkel het opbergen van de meubelen. Hoewel onze (lamellen) terrasoverkappingen vervaardigd zijn met de beste materialen en voorzien zijn van een beschermende afwerking, is het aan te raden om deze twee keer per jaar schoon te maken. Je leest hier hoe je dit het best aanpakt.

De aluminiumframes en het dak zijn het meest vatbaar voor vuil. Maar ook de dakgoot vraagt een grondige reiniging. Je zal merken dat zich hier – zeker na de herfst – heel wat bladeren en ander vuil verzamelen. Tijdig verwijderen is dus de boodschap!   

Jouw terras winterklaar maken met leuke accessoires

Hou je zelf van de winterse gezelligheid? Dan kan je ervoor kiezen om jouw terras te voorzien van leuke accessoires. Zo is een terrasverwarmer of buitenhaard ideaal om ook tijdens de winterdagen van het ultieme buitenleven te genieten. Heb je een terrasoverkapping? Dan is de ingebouwde verwarming zeker het overwegen waard! Ook verlichting draagt bij tot een gezellig winterterras. Voeg daar enkele fleecedekens, winterplanten of zelfs een kerstboom aan toe voor extra sfeer en gezelligheid!

Geniet optimaal van het buitenleven

Kan je maar niet genoeg krijgen van het prachtige buitenleven? Neem dan contact met ons op of spring binnen in onze toonzaal. Wij geven je met plezier wat meer uitleg over de verschillende mogelijkheden op het gebied van terras- of tuinoverkappingen en bijhorende accessoires.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven