Mogelijkheden en voordelen lamellen terrasoverkapping

Laatst bijgewerkt op 28 april 2022

Wil je af en toe, in eender welk seizoen, zorgeloos genieten van het heerlijke buitenleven? Dat kan met een lamellendak! Je kan jouw lamellen terrasoverkapping helemaal naar eigen wens inrichten. Voeg bijvoorbeeld glazen (schuif)wanden, zip screens of andere decoratieve elementen toe.

Dit alles zorgt ervoor dat je zowel in hartje zomer als in putje winter optimaal buiten kunt vertoeven. Geweldig toch? Over de verschillende functionaliteiten en voordelen van een lamellen terrasoverkapping vertellen we je hieronder graag wat meer!

Een veilige buitenplek

Het dak van een lamellen terrasoverkapping bestaat uit draaibare ‘latjes’ die tot wel 160 graden om hun eigen as kunnen draaien. Deze lamellen bestaan doorgaans uit aluminium. Je kan er dan ook op rekenen dat jouw lamellendak sterk en stevig is. Bij een hevige windvlaag of regenbui hoef je je dus geen zorgen te maken voor beschadiging of waterdoorsijpeling.

De voordelen van een lamellen terrasoverkapping op een rijtje

Dankzij de draaibare lamellen kan je perfect de licht- en windinval regelen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de overkapping volledig dicht te draaien. Zo heb je een volwaardig dak dat felle zon en hevige regen ‘buiten houdt’. Of je kiest ervoor om de lamellen gedeeltelijk te openen. Ideaal om op een frisse zondag toch nog te genieten van de zalige herfst- of winterzon.

Het oog wil ook wel wat… Met een lamellen terrasoverkapping maak je een stijlvolle keuze voor het inrichten van jouw buitenruimte. De strakke, rechte lijnen geven je huis een moderne en eigentijdse uitstraling. Een lamellendak is trouwens in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar. De keuze is helemaal aan jou!

Meer dan enkel een overkapping…

Op warme zomernachten blijf je toch graag zo lang mogelijk gezellig buiten zitten. Je kan ervoor kiezen om jouw terrasoverkapping met lamellendak aan te kleden met sfeervolle verlichting, verwarming en diverse andere accessoires. Gezelligheid troef!

Meer informatie en inspiratie

Ben je benieuwd naar de prijs van een Umbris of Harol lamellendak? Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven je uitgebreid uitleg over de verschillende mogelijkheden en voordelen van een lamellen terrasoverkapping voor jouw buitenomgeving.

Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven