Veranda of overkapping, ken jij de verschillen?

De lente is in het land, tijd om volop te genieten van je tuin en terras! En hoe kan dat, zeker op een mooie voorjaarsdag, beter dan vanop je veranda of overkapping? Maar waarin verschillen een veranda en een overkapping?

Veranda of overkapping, ken jij de verschillen?

Voor heel wat mensen zijn de verschillen tussen een veranda en een overkapping niet duidelijk. Hoogtijd dus om de puntjes op de i te zetten.

Een veranda is een afgesloten aanbouw in glas. Ze zorgt voor extra leefruimte in huis, waar het ’s zomers aangenaam warm kan worden. Je kan een veranda best beschouwen als extra binnenruimte, ideaal om een lees- of zithoek te installeren. Het grootste voordeel van een veranda, nl. de grote glaspartij, vormt meteen ook het belangrijkste nadeel. In de zomer, wanneer de zon haar uiterste best doet, kunnen de temperaturen hoog oplopen. ’s Winters kan het dan weer erg koud zijn in je veranda.

Een overkapping beschouwen we als een extra buitenruimte. Van nature is ze langs alle kanten open. Door ze te voorzien van bijvoorbeeld screens of glazen wanden kan je een afgesloten ruimte creëren. Dankzij de geïntegreerde zonwering bepaal jij zelf in welke mate het zonlicht en de warmte je overkapping binnendringen. Bovendien kan je je overkapping uitrusten met tal van extra’s, zoals terrasverwarming of LED-verlichting.

veranda overkapping verschillen 3
veranda overkapping verschillen 2

Verschillende soorten overkappingen

De ene overkapping is de andere niet. Integendeel, jij kiest de terrasoverkapping die het best tegemoetkomt aan jouw wensen en noden. Zo bieden we terrasoverkappingen aan met een vast dak, met kantelbare lamellen of met een doek. De eerste twee kunnen vrijstaand in je tuin geplaatst worden, een overkapping met doek wordt meestal tegen je woning geplaatst.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een duurzame overkapping voor je woning? Bezoek onze toonzaal en ontdek de verschillende mogelijkheden.

veranda overkapping verschillen 3
Buitenleven_Renson-Brochure_Terrasoverkappingen-Mock-up

Vraag onze Renson inspiratiebrochure aan

Laat je inspireren door onze Renson buitenlevenoplossingen en ontdek alle modellen en hun mogelijkheden.

Vraag hier je offerte aan of maak een afspraak in één van onze toonzalen

Algemeen formulier

Scroll naar boven